Hollandse Wereldwonderen PR

PERSBERICHT

Etten-Leur, 11 november 2013

Uniek werelderfgoed in Nederland: “Hollandse Wereldwonderen”

Vanaf 21 november op DVD

Wil je de geschiedenis van de mensheid kennen, dan is het behoud van haar erfenis noodzakelijk. Uit die gedachte is de Werelderfgoedlijst van de UNESCO ontstaan.
Nederland heeft negen door UNESCO erkende Werelderfgoederen. Deze zijn uniek in de wereld. Ze vertellen op bijzondere wijze het verhaal van Nederland.

Microsoft Word - Persbericht Hollandse Wereldwonderen
De 3-DVD Box Hollandse Wereldwonderen verschijnt op 21 november 2013.

UNESCO
Werelderfgoed is cultureel en natuurlijk erfgoed dat onvervangbaar en uniek is en van “uitzonderlijke universele betekenis” is voor de wereldgemeenschap. Ontdek wat de negen door UNESCO erkende Nederlandse werelderfgoederen zo uniek maken in de wereld en hoe zij het verhaal van Nederland en de Nederlanders vertellen.

Nederlands Werelderfgoed in beeld
In de uitgebreide documentaire van de NTR, die als 3 dvd box verschijnt, komen alle acht Nederlandse ‘wereldwonderen’ ruimschoots aan bod. Wat zijn de voor- en nadelen van deze status en wat brengt de toekomst voor onze werelderfgoederen? De molens van Kinderdijk, Het Woudagemaal in Lemmer, Schokland, De stelling van Amsterdam, De Beemster, Het Rietveld Schroderhuis, De Waddenzee, de Amsterdamse Grachtengordel en de binnenstad van Willemstad Curacao.

Laat u verrassen door onze eigen historie!


 

Downloads

Persbericht Hollandse Wereldwonderen