The David Attenborough Collection PR

Persbericht 25-04-2016

The David Attenborough Collection

Ter ere van David Attenboroughs 90ste verjaardag is deze bijzondere 20 DVD box samengesteld met de zeven meest wonderlijke en baanbrekende natuurdocumentaires, waaronder zijn meest recente producties. Een greep uit zijn levenswerk, tot stand gekomen met behulp van de allernieuwste technieken. Aan de hand van de meest verbluffende beelden neemt Attenborough je mee in zijn wereld en zie je waar het ooit allemaal mee begon, hoe dieren de aarde en het luchtruim veroverden, hoe de wereld van de allerkleinste dieren er van dichtbij uitziet, welke dieren er op Galapagos leven en waarom dit zo bijzonder is, nieuwe ontdekkingen in de wonderlijke onderwaterwereld bij Australië en een zeer unieke kijk in het rijk der planten.

 

The-David-Attenborough-Collection-showcase

David Attenboroughs indrukwekkende carrière bij de televisie omspant meer dan 60 jaar. Sir Attenborough, schrijver, producent en bioloog, is dan ook niet voor niets ‘s werelds meest vooraanstaande programmamaker op het gebied van natuurdocumentaires. Zijn programma’s kennen een wereldwijd publiek en hebben bijna alle grote onderscheidingen in televisieland gewonnen, waaronder een aantal British Academy awards en diverse Emmy’s.

 

The-David-Attenborough-Collection-stills-2

 

Hieronder de trailer van The David Attenborough Collection

Na Eastwards with Attenborough, een serie over de natuurgeschiedenis die zich afspeelde in Zuidoost-Azië en The Tribal Eye waarin hij tribal art onderzocht, schreef en presenteerde Attenborough de 13-delige serie Life on Earth. De serie, voor het eerst uitgezonden in 1979, werd internationaal geprezen en was de meest ambitieuze serie die ooit was geproduceerd door de Natural History afdeling van de BBC. Vanaf dat moment kent de carrière van Attenborough als programmamaker en presentator alleen maar hoogtepunten. Van de vele documentaires die volgden zijn het bekende Life Trilogy, The Private Life of Plants, Paradise Fulfilled, The Blue Planet, The Life of Mammals en Frozen Planet slechts enkele voorbeelden van zijn epische werk.

Zijn eerste project buiten BBC was met Atlantic Productions in 2010 voor de met drie Emmy’s bekroonde serie First Life, gemaakt voor Discovery Channel en BBC. Tijdens de productie werd hij een jaar achter de schermen gevolgd door een filmploeg om Attenborough’s Journey te maken. Meer recentelijk heeft David samengewerkt met Anthony Geffen en Atlantic Productions aan onder andere Kingdom of Plants, bekroond met een BAFTA Award (British Academy of Film and Television Arts). Ook Micro Monsters en Conquest Of The Skies werden bekroond met een BAFTA Award en Galapagos werd winnaar van de Royal Television Society awards.  Attenborough werd geridderd in 1985 en kreeg in 2005 the Order of Merit, de hoogste eer in Groot-Brittannië. Door de jaren heen heeft hij meerdere onderscheidingen en een aantal prestigieuze awards ontvangen, waaronder de Fellowship of the Royal Society. Hij heeft gediend als een trustee voor het British Museum en de Royal Botanic Gardens, Kew, en als president van de Royal Society for Nature Conservation. Uit een lijst die de Britse krant The Sunday Telegraph in 2010 samenstelde van mensen met academische eretitels van Britse universiteiten, bleek dat David Attenborough er 29 heeft. Niemand anders heeft er meer dan hij. Ook buiten het Verenigd Koninkrijk ontving Attenborough diverse academische eretitels, waaronder een eredoctoraat aan de Universiteit Gent in 1997.

Verscheidene organismen zijn naar David Attenborough vernoemd, waaronder de mierenegelsoort Zaglossus attenboroughi, de hagedis Platysaurus attenboroughi, de vleesetende plant Nepenthes attenboroughii, de Ecuadoraanse boomsoort Blakea attenboroughi, de spin Prethopalpus attenboroughi en drie fossiele soorten: de sprinkhaan Electrotettix attenboroughi, de plesiosauriër Attenborosaurus conybeari en de vis Materpiscis attenboroughi.

 

The-David-Attenborough-Collection-stills-1

 

Een waar verzamelstuk met extra achtergrondinformatie over deze bijzondere man en maar liefst 20 uur van zijn fantastische documentaire materiaal van de allerhoogste kwaliteit.

Inhoud Box:
• First Life – (3 DVD)
• Conquest of the Skies – (3 DVD)
• Rise of Animals – (2 DVD)
• Great Barrier Reef – (3 DVD)
• Kingdom of Plants – (3 DVD)
• Galapagos – (3 DVD)
• Micro Monsters – (3 DVD)

Extra’s:
• Attenborough’s Journey
• Behind the Scenes
• Making of

20 DVD’S in totaal
• Engels Gesproken
• Nederlands Ondertiteld
• Geluid dolby digital 5.1
• Speelduur ± 1255 min

Artikelnummer: D 6119
Barcode: 8718754408233

Releasedatum 1 juni 2016

Downloads

Beelden David Attenborough titels
The David Attenborough BOX front + showcase
The David Attenborough Collection tekst docx
Persbericht David Attenborough platte tekst
Presentatie Attenborough BOX
The David Attenborough Collection trailer

(Trailer opslaan PC klik op rechtermuisknop, kies dan voor “doel opslaan als”)
(Trailer opslaan mac klik op de link daarna op rechtermuisknop, kies dan voor “video opslaan als”)

Voor meer informatie en review mogelijkheden: pr@tdmentertainment.com
Telefoonnummer: T +31 (0)76 50 20 483